Ryhmäytymisestä & Rymyämisestä

Suomen Psykologian Opiskelijain Liiton hallitus vaihtui helmikuun alussa. Vanha hallitus siirtyi sivuun muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, ja samalla he tekivät tilaa uusille tekijöille. Ennen veteraanien iltahuutoa järjestettiin kuitenkin vielä ryhmäytymis- ja tiedonsiirtomökki, jossa uusi kohtaa vanhan. Paikalla olivat myös Verson kouluttajat, jotka toiminnallaan mahdollistivat laadukkaan opetuksen ja ryhmäytymisen.  Mökillä vanhat konkarit siirsivät oppimansa tiedot ja taidot uudelle sukupolvelle. Kun uusi hallitus tuntee oman vastuualueensa jo heti alusta lähtien ja yleisimmät sudenkuopat tiedetään etukäteen, päästään uusi kausi aloittamaan täydellä höyryllä. Viikonloppu kulminoitui uuden hallituksen ensimmäiseen kokoukseen. Tänä vuonna mökki järjestettiin 12.-14.2.

ulkokuva2                                                          Hallitus 2016 tuulettaa

Lähdin mökille epäilevin mielin. Uuteen hallitukseen tutustuminen olisi varmasti kivaa, ja vanhoilta oppiminen tärkeää. Hektistä elämää viettävänä opiskelijana ja muutaman vastaavan mökin nähneenä olin kuitenkin epäileväinen mökkiseminaarin informaatioarvoa kohtaan. Jyväskylästä katsottuna joku vanha hökkeli Järvenpäässä tuntui myös kaukaiselta paikalta. Mökille matkasimme Karoliinan, toisen Stimuluksen SPOL-edustajan kanssa. Iloisena yllätyksenä myös väistyvän hallituksen puheenjohtaja Pia päätyi samaan junaan. Viimeinen etappi taittui autolla, ja pian olimmekin mökin luona. Minua jännitti, sillä talossa oli suurelta osin puolituntemattomia ihmisiä. Kynnyksen yli astuttuani minua kuitenkin tervehtivät ystävälliset kasvot. Perjantain ohjelma paljastui matkalaisia huomioivaksi: tilasimme ensiksi pitsaa, ja tämän jälkeen meillä oli lyhyt ryhmätyö ja saimme yleistietoa viikonlopusta. Tämän jälkeen saimme rentoutua ja oleskella, ja suurin osa menikin aikaisin nukkumaan (ei ihme, jotkut olivat tulleet Joensuusta ja Ruotsista asti).

pizzakuva                                                                     Om nom nom

Lauantaina ohjelma alkoi jo yhdeksältä aamulla. Päivän aikana pohdimme yhdessä arvoja, motivaatiota ja yhteisiä pelisääntöjä. Visioimme tulevia suuntia ja vastaanotimme hiljaista tietoa pestin edelliseltä haltijalta. Kävimme ulkona peuhaamassa ja opettelemassa luottamuksen tärkeyttä. Tämä kaikki muokkasi meistä ryhmän. Hallituksen. SPOL:n vahvan käsivarren, joka tekee töitä muun porukan vuoksi. Ohjatun ohjelman lopuksi meille annettiin vielä tehtäväksi kirjoitta illan aikana kirje toiselle hallituslaiselle. Tämän jälkeen meidät päästettiin viettämään iltaa, joka koostui saunomisesta, ”En ole koskaan”-pelistä ja yleisestä hauskanpidosta.

koulutuskuva2                                         Miranda, Eerika ja Lina kertovat tapahtumaideoista

koulutuskuva                                                    Koulutukset kaappasivat huomion

Sunnuntai alkoi jännittävästi sohvalta heräten. Vuoden ensimmäisen kokouksen alkuun oli enää pari tuntia aikaa, joten kaikilla tuntui olevan kiire valmistautua tulevaan testiin. Viimein pääsisimme itse pihvin kimppuun, joka muodostaa tärkeimmän osan hallitusvuotta. Juuri ennen kokousta vedettiin vielä pannukakut suihin, ja tämän jälkeen kaikki oli valmista. Puheenjohtaja Emma avasi kokouksen vähän yli kymmenen. Kokouksen aikana ideoitiin uusia projekteja ja mietittiin vanhojen jatkuvuutta. Ilmapiiri oli suorastaan sähköinen, kun kaikki antoivat itsestään sitä parasta yhteisen hyvän vuoksi. Aika hiipi salakavalasti eteenpäin, kun viisaat päät olivat uppoutuneet miettimään psykologian opiskelijoiden yhteisiä asioita. Kokouksen päätyttyä oli tulevaisuus täynnä uusia ideoita, arvoja ja hyvää mieltä. Tästä tulisi hieno vuosi.

kokous                                                     Ensimmäinen kokous ft. Kopokoira!

Tämän jälkeen olikin aika jättää hyvästit tältä erää mökille ja ihmisille. Hallituksen kanssa näkisimme seuraavan kerran KosmoSPOLiitilla 18.3., mutta vanhojen naavapartojen ja –parrattomien sekä Verson tehokaksikon kanssa tulevaisuus oli sumuisempi. Siksi mökki oli haikea jättää, koska jo yhden viikonlopun aikana ihmisiin ehtii kummasti kiintymään. Vaan murehtiminen ei auttanut, autoon oli pakko hypätä ja suunnaksi otettiin Järvenpään rautatieasema. Raidesukkula Jyväskylään odotti.

kouluttajat                                                 Timo ja Annukka, Verson tehotrainerit

Rivien välistä näkee mökkiviikonlopun tärkeyden. Ilman tätä viikonloppua hallitusten jäsenten sitoutuminen SPOL:n toimintaan olisi huomattavasti epätodennäköisempää. Suhteellisen pienellä panostuksella saadaan yhteinen tekeminen ja päämäärä tuntumaan tärkeältä tavoitteelta. Viikonloppuna istutetuista hedelmistä päästään nauttimaan jo ensi kuussa KosmoSPOLiitissa. Nähdään siis laivalla, tai jossain toisessa tapahtumassa!

Kimmo Haapanen,
SPOL:n varapuheenjohtaja ja Stimuluksen edustaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights