SPOLskis 2016

Moikka kaikille! Olen Janette ja opiskelen psykologian opintojen fuksivuotta Jyväskylän yliopistossa. Välivuotena suoritin avoimessa yliopistossa psykologian perusopinnot, joten tiesin hieman, millaista psykologian opiskelu tulee olemaan itse yliopistossa. Jyväskylän yliopistoon pääseminen tuntui jännittävältä ja ihan mahtavalta, sillä tiesin valinneeni itselleni parhaan alan. Fuksisyksy on kulunut todella nopeasti ja vihdoin alan päästä myös opiskeluihin käsiksi kaiken alkuhässäkän jälkeen. Uudet kaverit ja mahtava opiskelukaupunki on tehnyt tästä syksystä yhden elämäni parhaista.

Kiinnostuin heti kuullessani SPOLskis-tapahtumasta, sillä halusin päästä tutustumaan eri kaupunkien psykologian fukseihin ja päästä kokemaan jotain erilaista tapahtumaa kaikkien opiskelijabileiden vastapainoksi. Päätin muutaman kaverini kanssa hetken mietinnän jälkeen lähteä tapahtumaan täältä Jyväskylästä Helsinkiin ja osallistua samalla Verson koulutukseen sekä rastikierrokselle. Minulla ei ollut oikein minkäänlaisia ennakko-odotuksia tapahtumasta, vaan lähdin avoimin mielin katsomaan, millainen päivä on tulossa.

14800132_10208816415306667_434230751_o Päivä alkoi Verso ry:n koulutuksella

Verson koulutus oli todella mielenkiintoinen ja muiden psykologian opiskelijoiden kanssa oli mukava vaihdella ajatuksia siitä, millaisia ovat hyvän psykologin ominaisuudet. Koulutus innosti minua lähtemään vaihtoon ja kokeilemaan uusia asioita mukavuusrajojen ulkopuolelta. Koulutuspäivän jälkeen pohdin myös vapaaehtoistyötä. Koulutuksen aikana oli rento ja hyvä fiilis luokassa, ja odotin jo innolla rastikierroksia.

14274292_10208816419586774_66545810_oFuksit pääsivät tutustumaan toisiinsa jo heti alkuun

Rastikierroksella kiersimme jaetuissa ryhmissä Helsingin keskustaa ympäri, jossa teimme erilaisia tehtäviä ryhmänä. Rasteilla muun muassa keksimme uudet psykologiaan liittyvät sanoitukset joululauluun ja kyykkäsimme kilpaa. Rastikierroksen aikana pääsi myös tutustumaan paremmin eri kaupungeista tulleisiin psykalaisiin, ja oli mukava jutella ja vertailla esimerkiksi eri yliopistojen pääsy- ja soveltuvuuskokeita. Vaikka ulkona oli jäätävän kylmä tuuli, jaksoimme silti vetää rastit loppuun.

14800176_10208815645167414_557931026_oRastikierroksen menoa ja meininkiä

Rastien jälkeen pääsimme vihdoin jatkopaikkaan eli saunalle, tosin hieman sovittua aikataulua myöhemmin. Olin aivan kylmissäni, joten saunatiloissa oleva lämmin poreamme kuulosti erittäin hyvältä. Pienellä porukalla menimmekin sinne, ja juttua riitti todella pitkälle iltaan. Olin niin rentoutunut poreammeessa oleilun jälkeen ja väsynyt pitkästä päivästä, että baariin lähtemisen sijasta menin suosiolla nukkumaan. Fiilikset olivat illan jälkeen todella hyvät, enkä katunut ollenkaan lähtemistä SPOLskikseen. Toivon näkeväni uusia tuttavuuksia uudestaankin, viimeistään ainakin keväällä KosmoSPOLiitissa! SPOLskis oli kaiken kaikkiaan mukava ja antoisa päivä, jota voin lämpimästi suositella ensi vuoden fukseille.

Janette Stenman,
Stimulus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verified by MonsterInsights