May 27, 2012

Ainejärjestöt

Oidipus

Oidipus Ry on Itä-Suomen yliopiston psykologian opiskelijoiden oma upea ainejärjestö. Pieni ja pirteä turkoositurkkinena ainejärjestö on Joensuun psykologian opiskelijoiden tukena niin opintotaipaleella kuin vapaa-ajan vietossa. Aktiivinen ainejärjestö järjestää vipinää jäsenistönsä virkistykseksi sekä turvaa psykologian opiskelijoiden etuja yliopistoelämässä. Oidipus haluaa pitää huolta, että myös juhliminen ja sosiaalinen yhdessäolo kuuluvat opiskelun lisäksi jäsentensä arkeen.

http://oidipus.fi/

Stimulus

Keltaista aatetta jo vuodesta 1962! Keski-Suomen kukkuloilla vaikuttava Stimulus on 400 hengen jäsenistöllään Suomen suurin psykologian opiskelijoiden ainejärjestö. Stimuluksen – kavereiden kesken Stimpan – tehtävänä on olla jäseniensä tukena niin opiskeluissa kuin vapaa-ajallakin. Opintojen laadunvalvonnan lisäksi järjestämme yliopisto-opetusta täydentävää koulutusta sekä vapaa-ajan toimintaa pirteälle keltahaalarikansallemme. Yhtenä Jyväskylän yliopiston suurimmista ainejärjestöistä stimppalaiset pääsevät myös harrastamaan poikkitieteellisyyttä koko rahan edestä.

www.stimulus.fi

Fobia

Fobia ry on Turun yliopiston psykologian opiskelijoiden virkeä 55-vuotias ainejärjestö. Turun parhaimmat opiskelijat tunnistaa mustaliloista haalareista, pohdiskelevista ja luovista ihmislapsista sekä kaiken kattavasta toiminnasta. Fobia valvoo opiskelijoiden etua aktiivisesti eri yliopiston elimissä sekä Turun seudun psykologiyhdistyksessä. Tärkeänä velvollisuutena on tietenkin myös pitää opiskelijan mieli virkeänä ja opiskelukyky taattuna erilaisten tapahtumien muodossa. Myös Fobian huone on monelle psykologin alulle kuin toinen koti, josta saa aina kahvia ja sympatiaa.

fobia.utu.fi

Impuls

Impuls on Åbo Akademin psykologian opiskelijoiden ainejärjestö. Impuls on jo kohta 50 vuoden ajan huolehtinut jäsenistään ja järjestänyt heille monipuolisia tapahtumia. Pienen laitoksemme opiskelijat löytävät toisensa sekä hallituksen jäsenet helposti kahvihuoneestamme, jossa huomaamatta vierähtää useampikin tunti. Ruotsin kielen taitojaan voi hioa kahvihuoneen lisäksi myös kotisivuillamme http://impuls.divanen.fi/

Impuls är ämnesföreningen för psykologistuderande vid Åbo Akademi. Impuls har redan under 50 års tid tagit hand om sina medlemmar och ordnat mångsidiga evenemang för dem. Studerandena på vår lilla institution hittar varandra samt styrelsens medlemmar i vårt kafferum, där man lätt tappar tidsuppfattningen. Den som vill veta mer om föreningen, eller se på bilder från vårt mysiga kafferum för inredningstips, hänvisas till vår hemsida http://impuls.divanen.fi/

Cortex

Cortex on Tampereen yliopiston psykologian opiskelijoiden ainejärjestö, joka järjestää jäsenistölleen monenlaista toimintaa: mielenkiintoisia ja opintoja tukevia opintotapahtumia, mielen ja ruumiin virkeänä pitäviä liikuntatapahtumia, monipuolisia kulttuuritapahtumia, rentoja illanviettoja (tuttavallisemmin GTG, eli get together), sekä erilaisia juhlallisuuksia oman ainejärjestön voimin ja yhteistyössä muiden ainejärjestöjen kanssa. Mukaan mahtuu myös paljon muita tapahtumia, joten kaikille jäsenille löytyy varmasti jotain! Tampereen yliopiston sijainti Suomen sydämessä mahdollistaa helpon liikkumisen – cortexlaisia on helppo lähestyä, ja lähestymme aktiivisesti myös muita. Pienen mutta elinvoimaisen Cortexin jäsenet ovatkin tuttu näky punaisissa haalareissaan mitä erilaisemmissa tapahtumissa.

www.uta.fi/jarjestot/cortex

Kompleksi

Helsingin psykologian opiskelijoiden ainejärjestö jo vuodesta 1947. Siltavuorenpenkereeltä Lääketieteeelisen kanssa kimppaan muuttanut Helsingin psykanlaitos löytyy nykyään Meilahdesta. Tukea ja turvaa arjen ahdistukseen löydät Mocsun kahvihuoneelta, riemua ja juhlaa Rajatilabileistä, vertaistukea Kompleksi-lehdestä. Meidät kaikki tavoittaa yhteisen sähköpostilistan välityksellä, nettisivuilta www.kompleksi.org sekä virallisen Facebook-ryhmän kautta.