October 10, 2014

Opiskelijalle

opiskeluSPOL:n yksi tärkeimmistä tehtävistä on psykologian opiskelijoiden edunvalvonta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että SPOL seuraa ajankohtaisia koulutuspoliittisia keskusteluja, valvoo opetuksen laatua ja vertailee opiskelukäytäntöjä eri yliopistoissa. SPOL toteuttaa vuosittain lukuisia erilaisia projekteja, joiden yhtenä tärkeänä tavoitteena on kehittää edunvalvontaa. SPOL:n viimeaikaisimpiin projekteihin voi tutustua tämän välilehden kohdasta projektit.

Lisäksi SPOL pyrkii tukemaan jäseniään monenlaisissa opiskeluun liittyvissä pulmatilanteissa. Näitä voivat olla esimerkiksi vaikeudet löytää kurssikirjoja oman yliopiston kirjastosta, tai harjoittelupaikan löytäminen oman yliopistokaupunkinsa rajojen ulkopuolelta. Apua kirjapulmiin voi hakea tämän Opiskelijalle-välilehden kohdasta kirjatori, jonne voi jättää psykologian kirjojen osto- ja myynti-ilmoituksia. Tälle välilehdelle on lisäksi tulossa asiaa harjoittelupaikoista, sekä vertailua eri yliopistojen harjoittelutukikäytännöistä tämän syksyn aikana.

Pikku ekstrana tälle välilehdelle on lisätty gradupankki-osio, jonka kautta voi käydä tutustumassa eri yliopistojen psykologian alan pro gradu -tutkielimiin. Valitettavasti kaikkien yliopistojen gradut eivät ole luettavissa sähköisessä muodossa. SPOL kuitenkin toivoo, että kuten muuhunkin psykologian alan tutkimustietoon, myös pro gradu tutkielmiin olisi kaikilla vapaa lukuoikeus.

SPOL toivottaa kaikille jäsenilleen intoa ja onnea opintoihin!