April 11, 2012

Tapahtumat

SPOL järjestää ympäri vuoden monipuolisia tapahtumia suomalaisille psykologian opiskelijoille. Tapahtumat pyritään ajoittamaan niin, että tapahtumia olisi tasaisesti läpi lukuvuoden. Tapahtumat ovat sisällöltään hyvin erilaisia, ja tämä takaa sen, että kaikille SPOL:n jäsenille löytyy mielenkiintoista ja hauskaa ohjelmaa. Kaikkiin tapahtumiin pyritään sisällyttämään sekä ammatillista että viihteellistä sisältöä. Tapahtumien päätarkoitus on tuoda eri kaupungeissa opiskelevat psykologian opiskelijat yhteen, ja tarjota näin mahdollisuus tutustua, pitää hauskaa ja laajentaa psykologista tietämystä yhdessä. SPOL:lle on muodostunut joitakin perinteisiä tapahtumia, jotka järjestetään joka vuosi.

SPOL-seminaari

SPOL-vuoden ensimmäinen tapahtuma on SPOL-seminaari, jossa jäsenille tarjotaan koko päivän kestävä pläjäys psykologista tietoa milloin mistäkin aiheesta. Viime vuosien aiheita ovat olleet esimerkiksi oikeus-ja kriminaalipsykologia, seksuaalisuus, sekä psykoterapian eri muodot. Tavoitteena on valita seminaariin aiheita, jotka eivät muutoin opintojen yhteydessä tule opiskelijoille tutuiksi. Seminaarissa on puhumassa eri psykologian sovellusalueiden asiantuntijoita, jotka pitävät päivän mittaan luentoja ja erilaisia workshoppeja. Seminaari on siis oiva tilaisuus oppia uutta, ja tätä kautta kenties saada lisäintoa ja ideoita omaan opiskeluun tai tulevaan psykologin uraan. Illalla pitkän päivän päätteeksi järjestetään yhteiset bileet, jossa päivän antia on mahdollisuus puida porukalla.

Viime vuosina SPOL-seminaari on ollut erittäin suosittu, ja halukkaita osallistujia on joka vuosi kiintiötä enemmän. Nopeat näppäinsormet tulevat siis käyttöön tähän huikeaan tapahtumaan ilmoittautumisen käynnistyessä! Seuraava SPOL-seminaari järjestetään Turussa tammikuussa 2020.

KosmoSPOLiitti

KosmoSPOLiitti on vuosittaisista tapahtumistamme jäsenten yksi ehdoton suosikki. KosmoSPOLiitti kutsuu suomalaiset psykologian opiskelijat yhdessä Itämeren aalloille viettämään yhteistä aikaa risteilyn merkeissä. Ennen laivaan nousua on tapana järjestää yhteinen aloitusluento, tai muuta tieteellistä ohjelmaa milloin mistäkin mielenkiintoisesta ja ajankohtaisesta aiheesta. Laivassa SPOL:n hallitus järjestää osallistujille viihteellistä ohjelmaa, yleensä rastiradan muodossa. Yhteisen ohjelman jälkeen laivalla on mahdollisuus viettää vapaasti aikaa yhdessä eri puolilta Suomea saapuvien psykologian opiskelijoiden kanssa. Aika tällä risteilyllä ei todellakaan käy pitkäksi: huikea SPOL-meininki on tässä tapahtumassa taattu!

Tapahtuma on aikaisempina vuosina järjestetty marraskuussa, mutta vuodesta 2014 alkaen risteilylle on lähdetty keväällä. Lähtö viimeisimmälle SPOL-risteilylle tapahtui Helsingissä maaliskuussa 2019.

SPOS

SPOS eli Suomen Psykologian Opiskelijain Saunailta kokoaa eri yliopistojen psykalaiset viettämään aikaa yhdessä saunomisen, syömisen, juomisen ja vaihtelevan ohjelman puitteissa. Tarkoituksena on tarjota opiskelijoille aikaa tutustua toisiinsa ja verkostoitua eri kaupunkien kanssaopiskelijoiden kanssa. Ennen saunaillan alkua järjestetään usein ainejärjestötapaaminen järjestöjen hallituslaisille ja tässä tapaamisessa keskustellaan ajankohtaisista asioista ja suunnitellaan tulevaisuuden toimia. SPOS järjestetään maalis-huhtikuussa ja paikkakunta vaihtuu vuosittain. Viimeisin SPOS järjestettiin Helsingissä toukokuussa 2019.

SPOLympialaiset

SPOLympialaiset on SPOL:n kesätapahtuma, jossa psykologian opiskelijat kisaavat joukkueittain toisiaan vastaan leikkimielisissä urheilukisoissa. SPOLympialaiset vuosimallia 2013!Voittajajoukkue saa kannettavakseen SPOLympialaissoihdun ja SPOL:n lipun. Vaikka näissä kisoissa kilpaillaankin voitosta, meno on silti kesäisen rentoa: lajit on vuosien varrella kehitelty sellaisiksi, että niiden parissa hauskanpito on taattu! Päivän leikkimielisen urakoinnin jälkeen täytetään vatsat, nautitaan kisajuomia ja spekuloidaan päivän tapahtumia yhteisissä iltakekkereissä.

Tapahtuma järjestetään tavallisesti heinäkuussa. Muista siis tarkkailla sähköpostiasi myös kesällä, nopea ilmoittautuminen on valttia myös tämän tapahtuman yhteydessä! Kuluneen kesän SPOLympialaisia vietettiin Jyväskylässä heinäkuussa 2019.

SPOLskis

SPOLskis on syksyllä 2016 ensimmäistä kertaa ikinä järjestetty uusille psykologian opiskelijoille tarkoitettu tapahtuma! SPOLskis järjestetään vuonna 2019 syksyllä Joensuussa. SPOLskis on matalan kynnyksen tapahtuma, joka tarjoaa uusille opiskelijoille mahdollisuuden tutustua SPOL:n ja sen yhteistyötahojen toimintaan sekä muiden kaupunkien opiskelijoihin. Tapahtumaan sisältyy myös koulutus ja iltaohjelmaa.

Gradukonferenssi ja SPOL-sitsit

SPOL-sitsit Turussa lokakuussa 2012Gradukonferenssi (entinen graduseminaari) on SPOL-vuoden viimeinen tapahtuma, joka kokoaa suomalaiset psykologian opiskelijat kuulemaan valmistumisen kynnyksellä olevien opiskelijakollegoiden esityksiä omista graduistaan. Tavallisesti gradukonferenssissa on neljä puhujaa, jotka ensin vuorollaan esittelevät oman gradunsa. Tämän jälkeen on vuorossa paneeli, jossa kaikki puhujat yhdessä pohtivat graduntekoprosessiin liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia. Koko päivän mittaisen tieteellisen annin lisäksi osallistujille järjestetään akateeminen pöytäjuhla, eli tuttavallisemmin sitsit. Sitseillä eri ainejärjestöjen edustajat voivat vertailla eri kaupunkien sitsiperinteitä, esitellä kanssajuhlijoille oman paikkakuntansa perinteisiä sitsilauluja, sekä pitää hauskaa eri kaupungeista saapuvien psykologian opiskelijoiden kanssa. Vuonna 2019 Gradukonferenssi ja SPOL-sitsit järjestetään Tampereella.

Tapahtumia kehitetään jatkuvasti

SPOL pyrkii tapahtumillaan vastaamaan jäsenistönsä tarpeisiin, joten kaikenlaisia kehitysehdotuksia tapahtumien suhteen käytetään varmasti hyväksi. Älä siis epäröi antaa palautetta SPOL:n tapahtumista: sekä ruusut että risut ovat tervetulleita!

Mikäli sinulla on toiveita tai kysyttävää tapahtumiamme koskien, ota yhteyttä hallitukseen.