April 11, 2012

Tapahtumat

Vuoden 2022 tapahtumat

  • KosmoSPOLiitti 9.-10.4.

Tietoa tapahtumista

SPOL järjestää ympäri vuoden monipuolisia tapahtumia suomalaisille psykologian opiskelijoille. Tapahtumat ovat sisällöltään hyvin erilaisia, ja tämä takaa sen, että kaikille SPOL:n jäsenille löytyy mielenkiintoista ja hauskaa ohjelmaa. Kaikkiin tapahtumiin pyritään sisällyttämään sekä ammatillista että viihteellistä sisältöä. Tapahtumat pyritään ajoittamaan niin, että tapahtumia olisi tasaisesti läpi vuoden. Tapahtumien päätarkoitus on tuoda eri kaupungeissa opiskelevat psykologian opiskelijat yhteen ja tarjota näin mahdollisuus tutustua, pitää hauskaa ja laajentaa psykologista tietämystä yhdessä. SPOL:lle on muodostunut perinteisiä tapahtumia, jotka järjestetään joka vuosi. Lisätietoa tapahtumien luonteesta löydät alta:

SPOL-seminaari

SPOL-vuoden ensimmäinen tapahtuma, suuren suosion saavuttanut SPOL-seminaari, järjestetään tyypillisesti tammikuussa. Seminaarissa jäsenille tarjotaan koko päivän kestävä pläjäys psykologista tietoa milloin mistäkin aiheesta. Viime vuosien aiheita ovat olleet esimerkiksi oikeus- ja kriminaalipsykologia, seksuaalisuus, sekä psykoterapian eri muodot. Tavoitteena on valita seminaariin opiskelijoita kiinnostavia aiheita, joita sivutaan opinnoissa vähemmän. Seminaarissa on puhumassa eri psykologian sovellusalojen asiantuntijoita, jotka voivat pitää päivän mittaan luentoja ja erilaisia workshoppeja. Seminaari on siis oiva tilaisuus oppia uutta, ja tätä kautta kenties saada lisäintoa ja ideoita omaan opiskeluun tai tulevaan psykologin uraan. Illalla pitkän päivän päätteeksi järjestetään yhteiset bileet, jossa päivän antia on mahdollisuus puida porukalla. Lisäksi pääset halutessasi seuraamaan SPOL:n jännittävää vuosikokousta, jossa uusi hallitus järjestäytyy.

Viime vuosina SPOL-seminaari on ollut erittäin suosittu, ja halukkaita osallistujia on joka vuosi kiintiötä enemmän. Nopeat näppäinsormet tulevat siis käyttöön tähän huikeaan tapahtumaan ilmoittautumisen käynnistyessä!

KosmoSPOLiitti

Huisin hauska KosmoSPOLiitti kutsuu psykologian opiskelijat yhdessä Itämeren aalloille viettämään yhteistä aikaa risteilyn merkeissä. Ennen laivaan nousua on järjestetään yhteinen aloitusluento, tai muuta tieteellistä ohjelmaa milloin mistäkin mielenkiintoisesta tai ajankohtaisesta aiheesta. Roskisbooli, käytäväsitsit ja yhteisöllinen meininki ovat KosmoSPOLiitin tunnusmerkkejä. Aamulla on tyypillisesti mahdollisuus käydä maissa, jonka jälkeen laiva lähtee kohti kotisatamaa. Nappaa siis passi ja haalarit mukaan laineille! Huomioithan, että tapahtuma on suosittu ja hyttimäärä rajallinen, joten ilmoittautuessa kannattaa olla ripeä

Tapahtuma on aikaisempina vuosina järjestetty marraskuussa, mutta vuodesta 2014 alkaen risteilylle on lähdetty keväällä. Lähtö viimeisimmälle SPOL-risteilylle tapahtui Helsingissä maaliskuussa 2020.

SPOS

SPOS eli Suomen Psykologian Opiskelijain Saunailta kokoaa psykalaiset viettämään aikaa yhdessä saunomisen, syömisen, juomisen ja vaihtelevan ohjelman puitteissa. Tarkoituksena on tarjota opiskelijoille aikaa tutustua toisiinsa ja verkostoitua eri kaupunkien kanssaopiskelijoiden kanssa. Saunaillan yhteydessä järjestetään usein ainejärjestötapaaminen järjestöjen hallituslaisille ja tässä tapaamisessa keskustellaan ajankohtaisista asioista ja suunnitellaan tulevaisuuden toimia. Uikkarit messiin ja saunomaan siis!

SPOLympialaiset

SPOLympialaiset vuosimallia 2013!

SPOLympialaiset on SPOL:n kesätapahtuma, jossa psykologian opiskelijat kisaavat joukkueittain toisiaan vastaan leikkimielisessä urheilukisassa. Voittajajoukkueelle on luvassa mainetta ja kunniaa, sekä he saavat voiton kunniaksi mahdollisuuden kantaa SPOLympialaissoihtua. Vaikka näissä kisoissa kilpaillaankin voitosta, meno on silti kesäisen rentoa: lajit on vuosien varrella kehitelty sellaisiksi, että niiden parissa hauskanpito on taattu! Päivän leikkimielisen urakoinnin jälkeen täytetään vatsat, nautitaan kisajuomia ja spekuloidaan päivän tapahtumia yhteisissä iltakekkereissä.

SPOLskis

SSPOL:n uusin tapahtuma SPOLskis on uusille psykologian opiskelijoille tarkoitettu tapahtuma! SPOLskis on matalan kynnyksen tapahtuma, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua SPOL:n ja sen yhteistyötahojen toimintaan sekä muiden kaupunkien uusiin opiskelijoihin heti opintojen alussa. Tapahtumaan sisältyy myös koulutus ja hauskaa iltaohjelmaa. Joten fuksit, rohkeasti vain mukaan tutustumaan huipputyyppeihin ja SPOL:n toimintaan!

Gradukonferenssi ja SPOL-sitsit

Gradukonferenssi on SPOL-vuoden viimeinen tapahtuma, jossa opiskelijat pääsevät kuulemaan valmistumisen kynnyksellä olevien opiskelijakollegoiden esityksiä omista graduistaan tai sen tekoprosessista. Koko päivän mittaisen tieteellisen annin lisäksi osallistujille järjestetään akateeminen pöytäjuhla, eli tuttavallisemmin sitsit. Sitseillä päästään fuusioimaan eri ainejärjestöjen sitsikäytäntöjä ja pitämään hauskaa yhdessä yhdessä ruoan ja laulamisen parissa.

Kansainväliset tapahtumat

SPOL yhteistyössä muiden kansainvälisten tahojen kanssa järjestää myös kansainvälisiä tapahtumia. Perinteisesti suosituimpia kv-tapahtumia ovat olleet esimerkiksi vaihtopäivät. Vaihtopäivät järjestetään vuosittain eri maan kanssa. Monet suomalaiset psykologian opiskelijat osallistuvat myös EFPSA:n tapahtumiin. Yksi suosituimmista on EFPSA-kongressi. Lue lisää EFPSA:sta ja SPOL:n kansainvälisestä toiminnasta täältä

Haluatko vaikuttaa SPOL:n tapahtumiin?

SPOL pyrkii tapahtumillaan vastaamaan jäsenistönsä tarpeisiin, joten kaikenlaisia kehitysehdotuksia tapahtumien suhteen käytetään varmasti hyväksi. Älä siis epäröi antaa palautetta SPOL:n tapahtumista: sekä ruusut että risut ovat tervetulleita!

Mikäli sinulla on toiveita, palautetta tai kysyttävää tapahtumistamme, voit ottaa yhteyttä joko suoraan tapahtumavastaaviimme sähköpostilla osoitteeseen tapahtumat@psykologianopiskelijat.net tai anonyymisti palautelaatikon kautta [TBA].