SPOL siivittää flow-tilaan

12202272_10203914067732430_453561727_nKello on 22.08 sunnuntai-iltana, istun IC11-junavuoron vaunussa 2 paikalla numero 3, ja   Joensuuhun on matkaa vielä 32 minuuttia. Olen tulossa SPOLin hallituksen lokakuun   kokouksesta, tällä kertaa Turusta. Paluumatka on kestänyt kuusi tuntia ja kahdeksan   minuuttia. Voisi kysyä, onko tällaisessa kuukausittain toistuvassa reissaamisessa mitään   järkeä, mutta voin kertoa, että on!

SPOLista, meidän kaikkien Suomen Psykologian Opiskelijoiden Liitosta innostuin viime   vuonna lokakuun lopussa pidetyssä Fuksi-infossa. Aloitin SPOLin hallituksessa  fuksivuotenani, tammikuussa 2015 – tätä oli edeltänyt jännittävä joulukuinen Oidipus-kokous,  jossa uskaltauduin asettumaan ehdolle Oidipuksen SPOL-ehdokkaaksi. Oidipuksen hallitus   onneksi luotti minuun, ja niin minusta sekä Milja Jokisesta tuli Oidipuksen SPOL-edustajia   vuodelle 2015.

Myös muut psykologian opiskelijoiden ainejärjestöt – Stimulus Jyväskylästä, Cortex Tampereelta, Fobia ja Impuls Turusta sekä Kompleksi Helsingistä – olivat valinneet omat SPOL-edustajansa, kaksi kukin. Me ainejärjestöjen uudet SPOL-edustajat järjestäydyimme tämän vuoden tammikussa, jolloin meistä muodostui SPOLin hallitus vuosimallia 2015. Pestijaossa minusta tuli tapahtumavastaava.

Aluksi mietin, voiko tapahtumavastaavana edes toimia Joensuusta käsin – mutta ei ongelmaa, sillä Skype, Google Drive, puhelin, WhatsApp ja Facebook pelastavat! Nopeasti huomasin olevani SPOL-tapahtumien pyörteessä, kun edessä olivat KosmoSPOLiitti, Ainejärjestötapaaminen ja SPOS. Kesällä kisailtiin SPOLympialaisissa, marraskuussa edessä ovat Gradukonferenssi ja SPOL-sitsit, ja ensi vuoden alussa järjestämme vielä SPOL-seminaarin, jonka teemana tulee olemaan “Hyvinvointia psykologiasta”. Vaikka tapahtumavastaavuus on välillä tuntunut osa-aikatyöltä, en pestiäni vaihtaisi pois – useamman kerran olen huomannut olevani flow-tilassa SPOL-hommien aiheuttamana!

Hallituksena me hioduimme yhteen jo perehdytysviikonlopussa helmikuun alussa, kun kokemuksellista koulututustapaa edustava Verso-kouluttaja ohjasi meitä ryhmäytymisessä. Meillä on hauskaa yhdessä, ja keksimme uusia ideoita melkein joka viikko – tämän vuoden uutuuksia ovat esimerkiksi SPOL-blogi, tapahtumahaalarimerkit sekä Psykologian alan kesätyöselvitys ja Laadukkaan opetuksen suositukset. Toimimme vapaaehtoispohjalta, mutta tapa jolle työskentelemme, on koko vuoden ajan tuntunut ammattimaiselta, ja siksi tässä on hienoa olla mukana. Yhdessä selvisimme jopa KosmoSPOLiitin kokouskoettelemuksesta eräänä sunnuntaiaamuna Suomenlahden laineilla. On ihanaa mennä SPOL-tapahtumaan, kun on heti vastassa lämpimiä jälleennäkemisen halauksia.

Voin ehdottomasti suositella SPOL-edustajan tehtävää lämpimästi ihan jokaiselle opiskelijakollegani. Taloudellista tappiota hallitusvuosi ei aiheuta, vaikka Joensuusta pitkä matka muihin kaupunkeihin onkin, sillä SPOL korvaa matkakulut hallituslaisille. SPOL-vuosi tulee lisäämään omaa kompetenssin tunnetta, antamaan laajat tiedot psykologian alan kentästä ja toimintarakenteista, sekä mikä parasta, ainakin yksitoista uutta ystävää!

Marika Koskimäki
Tapahtumavastaava, SPOL ry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights