August 20, 2013

Kouluttajaverkosto Verso

Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn. -Benjamin Franklin

EFPSA (European Federation of Psychology Students’Associations) järjestää joka kesä viikon mittaisen Train the Trainers -kesäkoulun eurooppalaisille psykologian opiskelijoille. Vuosien varrella tapahtumaan on osallistunut neljä suomalaista: Emilia Karjalainen (2011), Kaisa Yli-Pärri (2012), Ville Ritola (2012) ja Annaleena Holopainen (2013).

Joulukuussa 2013 edellä mainitut EFPSA-kouluttajat järjestivät ensimmäisen kerran Suomessa vastaavanlaisen tapahtuman suomalaisille psykologian opiskelijoille ja nuorille psykologeille. Tapahtuman myötä suomalainen kouluttajaverkosto kasvoi kertaheitolla, ja yhteisö, Psykologien ja psykologian opiskelijoiden kouluttajaverkosto Verso, on työskennellyt tiiviisti yhdessä tapahtumasta lähtien.

Tällä hetkellä versolaisia on lähes kaikissa psykologian yliopistokaupungeissa. Haluatko meidät kouluttamaan? Verson perusajatuksena on tukea tulevien ja nuorten psykologien asiantuntijuuden kehitystä – erityisesti koulutustaitojen ja ammatillisten kompetenssien vahvistamista. Näitä taitoja odotetaan psykologeilta, mutta koulutuksemme ei aina tue valmiuksien kehitystä parhaalla tavalla.

Tarjoamme koulutuksia mm. asiantuntijatehtävään valmistuvan koulutustaitojen kehittämisestä, vuorovaikutus- ja esiintymistaitojen vahvistamisesta, fasilitoinnista ja ryhmien kanssa työskentelystä, oppimisesta ja opiskelutekniikoista sekä improvisaatiosta. Monessa kaupungissa olemme järjestäneet ainejärjestöjen hallituksille ryhmäyttämiskoulutuksia toimikauden alussa ja sen aikana. SPOL:n hallituksen uusi kausi on polkaistu käyntiin versolaisten kouluttajien avulla jo kahdesti.

Voit olla yhteydessä versolaisiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tttfinland@gmail.com. Psykologiliitto tukee toimintaamme mm. matkakorvausten muodossa.

Kouluttajien yhteystiedot:

Emilia Karjalainen (emilia.karjalainen@uta.fi)

Kaisa Yli-Pärri (kaisa.yli-parri@uta.fi)

 


Ville Ritola (ville.ritola@helsinki.fi)

 

Annaleena Holopainen (annaleena.holopainen@gmail.com)

Lisätietoa Train the Trainers -kesäkoulusta: http://www.efpsa.org/ttt/