Maaliskuun kuukausitiedote

Hei psykologian opiskelijat!

SPOL eli Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto järjesti ylimääräisen hallituksen kokouksen 24.3. etäyhteyden kautta keskustellakseen nykyisen poikkeustilanteen vaikutuksista SPOL:n toimintaan. Tämän tiedotteen kautta sinäkin pysyt kärryillä SPOL:n ajankohtaisista asioista. Alla tiedotteen asiat erittäin lyhyesti:

 • Koronatilanteen osalta SPOL suosittelee seuraamaan virallisia tietokanavia.
 • SPOS järjestetään poikkeustilanteen vuoksi DISCORDISSA 16.5. Lisätietoa tapahtumasta tulossa myöhemmin!
 • EFPSA-kongressia on siirretty koronatilanteen vuoksi! Korvauskäytäntöjä selvitellään ja niistä tiedotetaan osallistujia, kun asiat selkenevät.
 • Koulutuspolitiikkaan panostetaan ja SPOL suosittelee olemaan pienellä kynnyksellä yhteydessä oman kaupungin ja SPOL:n kopoihin, mikäli kursseissa on suuria puutteita.

Ajankohtaista

 • Koronaviruspandemia vaikuttaa myös SPOL:n hallituksen toimintaan tällä hetkellä. Tilanteen vuoksi SPOL järjesti 24.3. ylimääräisen hallituksen kokouksen, jossa mietittiin esimerkiksi SPOL:n tulevia tapahtumia sekä tilanteen vaikutusta SPOL:n talouteen ja muihin asioihin.
 • SPOL suosittelee jokaista seuraamaan ajankohtaisia virallisia ohjeistuksia (mm. THL:n ja Suomen hallituksen viralliset tiedotteet) tilanteen suhteen. Erityisesti psykologian opiskelijoita koskevia ohjeistuksia löytyy mm. Psykonetin ohjeistuksista seuraavista linkeistä:

http://www.psykonet.fi/koronaviruksen-aiheuttamat-poikkeusjarjestelyt
http://www.psykonet.fi/materiaalit/korona-info-kliinisesta-tyosta-ja-kaytannon-harjoitteluista-ja.pdf

Tulevat tapahtumat

SPOS 16.5. klo 18-21 @ DISCORD
 • SPOL:n yksi neljästä toimintaa ohjaavasta arvosta on yhteisöllisyys, joten koemme tärkeäksi ylläpitää psykologian opiskelijoiden välistä yhteisöllisyyttä myös poikkeustilanteessa! SPOS:ia ei siis ole suinkaan peruttu, vaan muuttuneiden olosuhteiden vuoksi se järjestetään etänä DISCORDISSA. Seuraa SPOL:n tiedotuskanavia (sähköposti, facebook ja instagram) saadaksesi lisätietoa tapahtumasta. Facebook-tapahtuma julkaistaan pian!

Kansainväliset asiat

 • EFPSA-kongressia on lykätty koronatilanteen vuoksi. SPOL selvittää mahdollisia korvauskäytäntöjä eri tahoilta peruutuksista aiheutuneisiin kustannuksiin liittyen. SPOL pyrkii tiedottamaan osallistujia heti, kun tilanne selkenee, mutta pyydämme osallistujilta kärsivällisyyttä asian suhteen. Lisäksi suosittelemme, että lentojen suhteen jokainen osallistuja pyrkii selvittämään mahdollisia korvauksia ensisijaisesti itse lentoyhtiöiden ja vakuutusten kautta.
 • SPOL:n on tarkoitus järjestää vaihtopäivät Slovenian kanssa loppukesästä ja alkusyksystä. Toistaiseksi järjestelyjä jatketaan, mutta SPOL seuraa tarkasti koronatilanteen etenemistä ja on valmis perumaan tapahtuman, mikäli tilanne sitä vaatii.

Edunvalvonta

 • SPOL pyrkii seuraamaan tarkasti koronavirustilanteen vaikutusta psykologian opetukseen valtakunnallisesti sekä esimerkiksi tulevaan opiskelijavalintaan liittyen. Tilanne vaatii jokaiselta opiskelijalta kärsivällisyyttä ja joustoa kurssien toteutumisen suhteen. Mikäli kuitenkin huomaat jonkin kurssin järjestämisen suhteen merkittäviä puutteita, ole ensisijaisesti yhteydessä oman kaupunkisi koulutuspoliittiseen vastaavaan (mikäli kurssia tarjotaan vain omassa yliopistossasi) tai valtakunnallisten kurssien suhteen SPOL:n koulutuspolittiiseen vastaavaan (kopo@psykologianopiskelijat.net). Lisäksi SPOL rohkaisee koulutuspoliittisia vastaavia olemaan pienellä kynnyksellä yhteydessä SPOL:iin kaikissa mahdollisissa ongelmatilanteissa.
 • SPOL on ollut yhtyedessä Psykonetiin tarkoituksenaan tehdä kysely nykyisille ensimmäisen vuoden opiskelijoille ja tuleville uusille ensimmäisen vuoden opiskelijoille kartoittaakseen eri valintamenettelyin valittujen opiskelijoiden opiskelukokemuksia ja motivaatiota. Projetktista tiedotetaan lisää myöhemmin.

Huomioi, että parhaan kuvan toiminnastamme saat osallistumalla itsekin kokouksiin sekä lukemalla kokousten virallisia pöytäkirjoja. Älä myöskään epäröi olla yhteydessä SPOL:n hallitukseen, mikäli jokin asia mietityttää sinua tai sinulla on toiveita SPOL:n toimintaan liittyen. Hallituksen yhteystiedot löydät hallituksen osiosta. Hurjasti kaikille tsemppiä kevääseen!


Sonja Toivonen
Puheenjohtaja
Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto
psykologianopiskelijat.net
pj@psykologianopiskelijat.net
sonja.toivonen@tuni.fi

puh. 0504356469

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights