Ainejärjestötapaamisen helmiä

 

Pari viikkoa sitten Joensuuhun saatiin samalla kertaa sekä Ainejärjestötapaaminen että SPOS, mikä takasti mielenkiintoisen viikonlopun kaikille osallistujille. Ajattelin nyt hieman muistella perjantain Ainejärjestötapaamista näin oidipuslaisesta näkökulmasta.

Ainejärjestötapaamisen pitäminen täällä Joensuussa yhdessä SPOSin kanssa tuntui suorastaan historialliselta tapahtumalta, sillä meillä ei ole nähty SPOLin tapahtumia ainakaan minun kolmen opiskeluvuoteni aikana. Niinpä Oidipuksessa kävi aikamoinen kuhina koko kevään ajan, kun viikonlopun järjestäminen pääsi vauhtiin. SPOL-edustajamme Marika ja Milja häärivät ahkerasti tapahtuman parissa ja onnistuivat innostamaan muitakin opiskelijoita järjestelyihin mukaan.

DS3_6184

Kun psykologianopiskelijat saapuivat perjantaiaamupäivänä Joensuuhun, saatiin jälleen todistaa sitä, kuinka pitkiä Suomen välimatkat voivatkaan olla: Turusta saapuneet vierailijat olivat saaneet matkustaa yli seitsemän tuntia :D Monet valittivatkin (ymmärrettävästi) väsymystä pitkän junamatkan jälkeen, mutta kokouspaikalla nautittu lounas onnistui piristämään monia.

Ainejärjestötapaamisessa eri kaupunkien psykologianopiskelijat pääsivät jakamaan ajatuksia ainejärjestössä toimimisesta. Päivä alkoi yhteisellä keskustelulla ja jatkui kahdessa workshopissa, joista toinen käsitteli tapahtumien järjestämistä ja toinen koulutuspolitiikkaa. Ihmiset jakautuivat melko tasaisesti molempiin ryhmiin. Lopuksi vielä tehtiin yhteenvedot molempien keskustelujen kohokohdista, ja tapahtuman jälkeen osallistujille lähetettiin kattavat muistiot.

Tuntui todella mukavalta tavata muiden kaupunkien ainejärjestöaktiiveja! Ainejärjestötoimijat tekevät usein hirveästi työtä pieniä kehuja vastaan, joten tällaiset tapaamiset ovat mannaa motivaatiolle. Keskustelu tapahtumien järjestämisestä avarsi omaa näkökulmaani aikalailla: kun on nähnyt vain oman ainejärjestönsä toimintakulttuuria, sitä helposti unohtaa, millaisia muita toimintatapoja olisi vaihtoehtona. Oli mielenkiintoista kuulla, miten eri tavalla asiat hoidetaan eri kaupungeissa. Toisissa ainejärjestöissä kiinnitetään esimeriksi enemmän huomiota hallituksen ryhmäyttämiseen kuin toisissa, ja hallituksen toimintaa esitellään fukseille hyvin eri tavoin. Itse sain keskustelusta monia hyviä ideoita tapahtumien järjestämiseen.

Innostuin etenkin HOPS-ja sivuainebileiden ajatuksesta: uudet opiskelijat kaipaavat tietoa eri sivuainevaihtoehdoista, mutta toisaalta opiskeluista paasataan muutenkin aina kauhean pitkäveteisesti. Niinpä sivuaineinfon yhdistäminen rentoon illanviettoon voisi olla uusien opiskelijoiden kannalta mukavampi vaihtoehto kuin ”taas yksi tylsä luento” yliopistolla. Toisaalta monet ainejärjestöt ovat onnistuneet järjestämään mielenkiintoisia koulutustapahtumia, kuten Sexpo-koulutuksia, Hypnoosikursseja ja työelämäpäiviä. On selvää, ettei viiden vuoden koulutus ja puolen vuoden harjoittelu ehdi kattamaan aivan kaikkea psykologian alan tietoa, joten tällaiset lisäkoulutukset opiskeluaikana ovat hyödyllisiä. Pidän erittäin hyvänä saavutuksena sitä, että Kompleksin tulevasta seksuaalikoulutuksesta saa jopa opintopisteitä.

DS3_6282

Oidipus on kasvanut viime vuosina valtavasti suuremman sisäänottomäärän myötä. Olemme vasta parin viime vuoden aikana alkaneet todella järjestäytyä ja pitää suurempia tapahtumia, joten Oidipuksen aktiivinen toimintakulttuuri on vasta lapsenkengissä. Me vielä haemme suuntaa ja perinteitä ainejärjestöllemme. Siksi uusien jäsenten aktivointi ainejärjestötoimintaan on erityisen tärkeää, ja muun muassa tähän saimme arvokkaita vinkkejä Ainejärjestötapaamisessa. Myös uusien kumppaniainejärjestöjen valinta oli innostavaa, ja odotamme innolla tulevaa yhteistyötä Stimuluksen kanssa!

Oidipuksen puolesta haluaisin vielä kiittää kaikkia tapahtuman järjestäjiä ja osallistujia. Toivottavasti teillä oli mukava ja mielenkiintoinen viikonloppu Joensuussa ja tulkaa pian uudestaan! : )

Keväisin terveisin,
Roosa Hämäläinen
Oidipus ry:n puheenjohtaja

P.S. Lisää tunnelmia ja kuvia viikonlopusta löytyy myös blogistani.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights