Kopokoira on syntynyt!

SPOL ry ylpeänä ilmoittaa, että SPOlin hallitukseen on liittynyt kolmastoista jäsen! Hän ei ole kuka tahansa, vaan uudella erityisellä jäsenellämme on monta nimeä ja tarkoitusta. Hän toimii onnea tuottavana talismaalina, kaikkien psykologian opiskelijoiden voimaeläimenä ja laadukkaan koulutuspolitiikan toteutumista vahtivana hahmona. Hän on siis Kopokoira!

1Tulevaisuudessa voit tavata Kopokoiran kaikissa SPOLin valtakunnallisissa tapahtumissa. Kopo- sanalla viitataan opiskelijapiireissä laadukkaan opetuksen kehittämiseen eli koulutuspolitiikkaan. Kuitenkin, kopo on myös todellinen, mutta harvinainen koirarotu. Luonteeltaan kopokoira on rakastava, tottelevainen, utelias, sopeutuvainen ja älykäs, ja sillä on erittäin hyvä suuntavaisto (https://fi.wikipedia.org/wiki/Kopo). Näiden ominaisuuksien ansiosta Kopokoira suojelee psykologian opiskelijoita kaikelta pahalta, kuten tenttistressiltä, graduahdistukselta, ”mä en oo riittävän hyvä” ajatuksilta ja synkältä mielialalta. Kopokoiran kohdatessa opiskelijoiden suupielet ovat kääntyneet hymyyn ja sydämeen tullut lämmin tunne. Kopokoiran hyvän suuntavaiston ansiosta opiskelija voi kysyä häneltä mitä sivuainevalintoja kannattaisi tehdä, tai mihin psykologian kentälle suuntautua tulevaisuudessa. Kopokoira tulee kertomaan tarvittavat vastauksesi uneesi seuraavana yönä. (Huom, kopopentu vasta koulutuksessa, emmekä vielä voi taata varmoja tuloksia.) Kopokoiran pään silittäminen tuottaa onnea ja mieletöntä opintomenestystä seuraavan seitsemän viikon ajalle. Jos kopokoiran läheisyydessä on kopoja (koulutuspoliittisia vastaavia) tai ympärillä käydään keskustelua koulutuspolitiikasta, hänen voimansa vahvistuvat ja voit saada innostuneelta hauvalta tupla- tai triplamäärän onnellisuutta!

Idea SPOLin omaan onnen talismaaniin syntyi EFPSA-reissulla Romaniassa, kun tutustuin Liettuan psykologian opiskelijoiden Lipsus-maskottiin. Nallekarhu oli kiertänyt Liettuan psykologian valtakunnallisessa järjestössä jo niin pitkään, ettei kukaan enää muistanut tämän tarkkaa syntymäaikaa. Ikää oli ainakin 7 vuotta ja lukuisia reissuja takana. Tämän takia haluamme jättää historiankirjoihin, että SPOLin kopokoira on syntynyt SPOL kokouksessa 12.12.2015 ja hänen ensimmäisinä vanhempinaan toimivat: Puheenjohtaja Pia Jussila, Varapuheenjohtaja Emma Peltomaa, Sihteeri Milja Jokinen, Talousvastaava Johanna Härkönen, Koulutuspoliittinen vastaava Tino Karolaakso, Tapahtumavastaava Marika Koskimäki, Yritysyhteistyövastaava Helmi Viertiö, Tiedotusvastaava Anton Kunnari, Psykologien sosiaalinen vastuu (PSV)–edustaja Maija Virkkala, Nordic psychology students (NPS)–edustaja Jannika Tiainen, PSV- ja NPS-varaedustaja Fanny Lindfors ja EFPSA-edustaja Ilona Parviainen.

2SPOLin vuosittaiset tapahtumat ovat tänä vuonna olleet tammikuun SPOL Seminaari, maaliskuun KosmoSPOLiitti risteily, huhtikuun SPOS-sauna, heinäkuun SPOLympialaiset ja marraskuun Gradukonferenssi ja SPOL-sitsit. Järjestäminen on ollut erittäin antoisaa, tyytyväisten osallistujien ansiosta! Homma jatkuu ensi vuonnakin, ja tiedäthän että risteilyä lukuun ottamatta SPOL tarjoaa kaikki tapahtunsa ilmaiseksi jäsenilleen. Jos olet liittynyt yliopistosi psykologian ainejärjestöösi, olet automaattisesti myös SPOL jäsen. Tosin ilmoittautumisen alkaessa täytyy olla tarkkana, koska näin laadukkaiden ja haluttujen tapahtumien ilmoittautuminen täyttyy yleensä muutamissa minuuteissa. Koulutuksen laadukkuutta edustava vahtikoira tulee kiertämään SPOL tapahtumien lisäksi myös kansainvälisissä tapahtumissa, kuten EFPSA Portugalin Kongressissa (jonka ilmoittautuminen on nyt auki!!) ja tällä haluamme viestittää myös muille maille laadukkaan koulutuksen kehittämisen tärkeydestä.

Voit tavata Kopokoiran ensimmäistä kertaa SPOL Seminaarissa ”Hyvinvointa Psykologiasta” Helsingissä 15.1.2016 tai osallistua jännittävään kokoukseen 17.1.2016, jolloin jaetaan uuden SPOL hallituksen pestit. Kopokoiran seikkailuja pääset seuraamaan myös Facebookin kautta!

SPOL hallitus kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa ihanaa joulunaikaa <3

Terveisin Ilona Parviainen, Jyväskylä. EFPSA-edustaja

3

1 thought on “Kopokoira on syntynyt!

  • Now that you have decided to give online dating
    a whirl, these two first date tips can help be your guide to getting a second date.

    Again, remember these are first impressions – don’t scare them away with your written profile by getting too personal too
    quickly. Multiply that price with the letters he’s
    already sent and you’ll see how many millions Reese has made.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights