Ei oo kaveria parempaa

Hei sinä uunituore fuksi! Suurenmoiset ja sydämelliset onnittelut sekä halaukset opiskelupaikan saamisesta – olet tulossa mukaan huippuporukkaan ja opiskelemaan mitä parhainta alaa. Rohkenen arvata, että olet täynnä intoa, jännitystä ja ehkä vähän hämmennystäkin. Siksi haluaisinkin kertoa sinulle SPOL:sta. En puhu nyt kuitenkaan Suomen Puhallinorkesteriliitosta tai sotilaspoliiseista vaan meidän kaikkien Suomen psykalaisten yhteisestä porukasta eli Suomen Psykologian Opiskelijain Liitosta. Aloitat sitten opintosi Helsingissä, Joensuussa, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä tai Åbossa, SPOL tavoittaa kaikki Suomen psykologian opiskelijat näistä kuudesta eri yliopistosta.

Näyttökuva 2016-08-30 kello 19.46.09SPOLympialaiset Tampereella 2015

Kun itse aloitin taipaleeni psykologian opintojen parissa kolme vuotta sitten, minua jännitti ja paljon. Muutin lähes vieraalle paikkakunnalle, josta tunsin etukäteen muutaman ihmisen. Vaikka olin täynnä energiaa, haaveita ja oppimishalua, tunsin myös epävarmuutta. Miten ihmeessä saan uusia kavereita ja pääsen mukaan porukkaan, jonka jäseniä olen aina pitänyt (ja pidän vieläkin) niin älykkäinä, hurmaavina ja mielenkiintoisina ihmisinä?

Kuitenkin jo ensimmäisen fuksitapaamisen aikana yllätyksekseni ja suureksi ilokseni huomasin, kuinka ihmeellisen ihania ihmisiä tällä alalla opiskelee. Muista psykalaisista kävi heti ilmi, että kyseessä on ainutlaatuinen yhteisö, jossa kaikki ovat yhtä perhettä. Aina löytyi joku, joka lohdutti, kun pelkäsin mennä yöbussilla Vantaalle ja tuki, kun sain hylätyn ensimmäisestä tilaston tentistä. Koska oma ensirakkauteni ainejärjestööni Kompleksiin oli niin voimakas, halusin myös selvittää, löytyykö tällaista samanlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta jopa valtakunnalliselta tasolta. En joutunut pettymään.

Näyttökuva 2016-08-30 kello 19.45.43Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan fuksiaiset 2013 – Dr. Phil

Aloittaessani SPOL:n hallituksessa puolitoista vuotta sitten, lähes kaikki muut hallituslaiset olivat vieraita. Samat kummallisen kutkuttavat fiilikset jylläsivät taas sisälläni kuin fuksiviikkojen ensimmäisinä päivinä. Yllätyin jälleen siitä, miten toisilleen tuntemattomat ihmiset ryhmäytyivät yhden viikonlopun aikana, juttelivat avoimesti kaikesta ja ennen kaikkea tukivat, ymmärsivät ja tsemppasivat. Pääsin tutustumaan uskomattomiin ihmisiin ympäri Suomea, ja samanlainen yhteishenki löytyi niin Joensuun saunasta kuin Turun metsässä olevasta mökistä. Koen, että näiden ihmisten kanssa voin olla oma itseni.

ulkokuva2SPOL:n hallitus 2016 toivottaa kaikki uudet fuksit tervetulleiksi joukkoon iloiseen. :)

Löytäessäni itse ilon järjestötoiminnasta ja suorastaan toisen perheen psykalaisista, toivon vilpittömästi myös sinun kohtaavan samaa käsin kosketeltavaa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Psykologia on ainutlaatuinen ja pieni ala, joten on tärkeää, että pidämme yhtä. Nähdessäni hymyilevät kasvot ja kuullessani naurua niin oman ainejärjestön kuin SPOL:n tapahtumissa, minuun leviää se sama lämpö ja onnellisuus kuin opiskelujen alusta asti. Siksi haluankin vielä kerran toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi psykologian opiskelijoiden joukkoon.

 

Emma Peltomaa
Puheenjohtaja
Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights