SPOLympialaiset 2015 järjestäjän näkökulmasta

SPOLympialaiset ovat siitä poikkeuksellinen tapahtuma, että se järjestetään keskellä kesää. Oikeastaan kaikki muut tapahtumat ovat lukuvuoden aikana, joten suurta osaa opiskelukavereista ei näe kesäkuukausina lainkaan. Vuoden 2015 SPOLympialaiset olivat omalta osaltani jo kolmannet, joten tapahtuma itsessään on minulle melko tuttu. Tällä kertaa kuitenkin tapahtuma starttasi meille tavallaan jo toukokuussa.

SPOLympialaisten ajankohta, keskikesä on sekä huippuhieno juttu että melkoinen haaste. Keräsimme jo huhtikuussa järjestelytiimin kasaan, ja perustimme facebook-ryhmän tapahtuman suunnittelua varten. Meillä oli jo toukokuussa paljon hauskoja ideoita mahdollisista rasteista ja illalla järjestettävistä jatkoista. Tilan jatkoja varten varasimme myös hyvissä ajoin toukokuussa. Samassa innostuksen puuskassa hypetimme tapahtumaa facebookin ja sähköpostin kautta, ja toivoimme innostuksen tarttuvan myös muiden kaupunkien opiskelijoihin. Heti ilmoittautumisen auettua tapahtumaan tuli huikea määrä ilmoittautumisia, ja olimme todella innoissamme – tästä kesäpäivästä tulisi takuulla ihan mahtava!

Sitten tuli kesäloma, ja kaikki siirtyivät tahoilleen viettämään ansaittua taukoa yliopistoarjesta. Sitä myötä myös SPOLympialaisten suunnittelu jäi pariksi kuukaudeksi unholaan, kun järjestäjät viettivät kesälomaansa kuka missäkin. Muistan kuinka ajattelimme toukokuun lopussa, että nehän ovat vasta loppukesästä ja niihin on ikuisuus aikaa! Itsekään en oikeastaan suonut juuri ajatustakaan koko tapahtumalle melkein kahteen kuukauteen, kunnes yhtäkkiä tajusin, että tapahtumaan on vain pari viikkoa aikaa. Tämä vaati nopean pikaorientoitumisen kesälomilta takaisin järjestöhommiin koko järkkäritiimiltämme. Juuri loma, kesätyöt ja muut kesälomaan liittyvät menot ja meiningit luovatkin mielestämme SPOLympialaisten suurimman haasteen.

Kaksi viikkoa ennen SPOLympialaisia tiimimme alkoi kuitenkin tuumasta toimeen. Ei mennyt montaa päivää kun rastit oli jo suunniteltu, kauppalistat tehty ja päivän vastuualueet jaettu. Pahempaa paniikkia ja stressiä ei tällä kertaa edes ehtinyt syntyä – toukokuussa tehdyistä alustavista suunnitelmista oli suuri apu. Kesän kolea ja sateinen sää loi tietysti eräänlaisen jännitysmomentin kisapäivällemme, ja jännitimme viimeiseen asti millaisen kelin saamme kisapäivälle.

Omasta näkökulmastani itse kisapäivä meni hujauksessa ohi. Kisailut Sorsapuistossa, jatkot Media 54:llä ja jatkojen jatkot Doriksessa sujuivat mainiosti ja kaikki vaikuttivat viihtyvän. Itselleni tuli päivän jälkeen sama jännä fiilis kuin muiden vastaavien tapahtumien jälkeen. Sitä on vaikea kuvailla. Toisaalta fiilis on hieman haikea, koska kuukausia kestäneen suunnittelun jälkeen tapahtuma on yhtäkkiä ohi. Hyvin vahva osa tätä fiilistä on myös helpotus, kun viikkoja jatkunut jännitys ja stressi laukeaa onnistuneen tapahtuman jälkeen. Ehkä kuitenkin tunteista vahvin on kupliva hyvänolon tunne, joka seuraa sitä kun näkee osallistujien viihtyvän ja tapahtuman sujuvan mahdollisista vaikeuksista huolimatta. Se saa kerta toisensa jälkeen muistamaan, miksi me tätä hommaa teemme. Näistä edellä mainituista fiiliksistä johtuen me järjestäjät (tai minä ainakin) olemme melko sokeita sille, miten päivä todellisuudessa osallistujien mielestä sujui. Siksi osallistujilta saatu palaute onkin meille korvaamattoman arvokasta.

Halusin kirjoittaa blogitekstin SPOLympialaisten järjestämisestä ja siihen liittyvistä ajatuksista, koska tällaisten tapahtumien taustavaikuttajat jäävät usein liian vähälle huomiolle. Minun ja Helmin lisäksi meillä oli koossa yli kymmenhenkinen järjestelytiimi, joka oli vastuussa päivän ohjelmasta ja illan tarjoiluista. Lisäksi meitä auttoivat lukuisat muut ihmiset niin Cortexista kuin myös muista ainejärjestöstä. Yhteensä arvioisin, että SPOLympialaisten järjestämiseen osallistui tavalla tai toisella noin 20 ihmistä. Ilman heidän apuaan kisapäivän järjestäminen ei olisi ollut mahdollista. Kiitos siis heille koko SPOL:n puolesta!

Vaikka SPOLympialaisissa saimmekin nauttia aurinkoisesta kesälomapäivästä letkeissä meiningeissä, se myös muistutti pian alkavasta lukuvuodesta ja syksyn mukanaan tuomista asioista. SPOL:n hallituksen epävirallinen kesäloma päättyi juuri kyseisenä lauantaina, ja alamme pikkuhiljaa palailla työn touhuun. Hallituksemme syksy onkin täynnä kaikenlaista ohjelmaa: erilaisia tapahtumia, kv-juttuja, messuja ja koulutuksia, yhteistyökuvioita ja kaikenlaisia projekteja. Eräs syksyn suurimmista kohokohdista on tietysti uusien opiskelijoiden vastaanotto, jota myös me hallituslaiset odotamme innolla. Luvassa on siis paljon järjestelyä, kiirettä ja aikatauluja, mutta samalla myös iloa, naurua ja antoisia hetkiä hyvien ystävien seurassa. Itse ainakin odotan jo kovasti syksyä ja seuraavan lukuvuoden alkua – kesäloma on siis tehnyt tehtävänsä ainakin omalta osaltani!

Toivottavasti te kaikki olette ehtineet nauttia kesälomasta ja viettäneet monia ikimuistoisia kesäpäiviä! Nähdään syksyllä tulevissa tapahtumissa :)

Iloisin kesäterveisin

Pia Jussila
Tampereen SPOL-edustaja ja SPOL ry:n puheenjohtaja

PS. Itse kisapäivän tunnelmista pääset lukemaan nettisivujemme ajankohtaista-palstalta sekä katsomaan kuvamateriaalia facebook-sivujen kautta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights