Liittovaltuutettujen esittäytyminen

Taas on aika murmeleiden kevätvaelluksen, sillä Psykologiliiton liittovaltuusto on kutsuttu koolle kevätistuntoon. Liittovaltuutetut ympäri Suomen pakkailevat kapsäkkejään ja valmistautuvat tälle tärkeälle matkalle, jonka määränpää on Helsinki. Siis hetkinen, mikä tapahtuma tämä on ja miksi minua ei ole kutsuttu?

Liittovaltuusto on Psykologiliiton ylin päättävä elin, eräänlainen eduskunta. Liittovaltuuston tehtäviin kuuluvat kaikenlaiset päätökset demokratian hengessä. Liiton budjetti, hallituksen jäsenet ja hallituksen tekemät ehdotukset käyvät kaikki valtuuston äänestettävinä. Jokaisella Psykologiliiton paikallisyhdistyksellä on jäsenmäärään suhteutettu luku murmeleita liittovaltuustossa edustajina. Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto on erityisasemassa, sillä se ei ole virallisesti Psykologiliiton paikallisyhdistys. Silti myös opiskelijoilla on paikka liittovaltuustossa, samoin kuin liiton hallituksessakin. Yhteensä liittovaltuutettuja on 45 kappaletta. Koska toimikauden 2016-2017 ensimmäinen liittovaltuuston istunto on lähellä, ajattelivat SPOL:n omat liittovaltuutetut esittäytyä julkisesti ja julkeasti.

Kimmo Haapanen

Moro! Olen 4. vuoden opintojani päättävä jyväskyläläistynyt espoolainen, joka palauttelee pian gradunsa tarkastettavaksi. Järjestötoimintaan tutustuin jo fuksisyksynäni 2012 pikkujoulutiimin jäsenenä, ja se kaninkolo on vienyt yllättävän syvälle ihmeelliseen järjestöjen maailmaan. Ainejärjestöni Stimuluksen hallitus, Keski-Suomen psykologiyhdistyksen johtokunta ja Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto ovat kaikki minulle kotoisia ryhmiä. Lisäksi taisin olla entisessä elämässäni seppä, sillä tykkään pitää monia rautoja kuumana. Harrastuksiini voisi kai laskea projektityöskentelyn, ainakin vaeltaminen ja geokätköily sieltä löytyvät. Avarakatseisuus ja ympäristöstä kiinnostuminen tulevat minulta luontaisesti. Pidän ihmisiltä oppimisesta, sillä jokaisella on jotain annettavaa. Liittovaltuustoon lähdin juuri näistä syistä: haluan oppia lisää ihmisistä ja järjestöistä. Lisäksi rakastan siltojen rakentamista, ja opiskelijoiden silta työelämän puolelle on mielestäni yksi tärkeimmistä.

Pia Jussila

Heippa! Olen 4. vuoden psykan opiskelija Tampereelta. Järjestöhommissa on tullut puuhailtua viime vuodet aika aktiivisesti: viime vuoden toimin SPOL:n puheenjohtajana ja sitä edellisen kauden SPOL:n sihteerinä. Myös Tampereen psykalaisten omassa ainejärjestössä Cortexissa olen ollut monessa mukana, ja tällä hetkellä puuhastelen Psykologia 2016 -kongressin järjestelytoimikunnassa. Oikeastaan näiden viime vuosien aikana järjestötoiminnasta on tullut niin suuri osa elämääni, etten varmaan enää edes osaisi olla ilman mitään pestiä! Muun muassa tästä syystä päätin hakea mukaan Psykologiliiton liittovaltuustoon, jossa toimikautemme kestää aina vuoden 2017 loppuun asti. Liittovaltuusto kiinnosti myös siksi, että siinä saa todella hyvän näköalapaikan lähestulkoon kaikkeen Psykologiliiton toimintaan, ja pääsee vaikuttamaan hyvin laajasti. Vaikka olenkin liittovaltuustossa varavaltuutettuna, pyrin silti olemaan mahdollisimman aktiivisesti mukana. Järjestötoiminta ei kuitenkaan ole ainoa vapaa-ajan harrastukseni, vaikka siihen onkin viime vuosina tullut käytettyä paljon aikaa. Myös liikunta ja urheilu, luonto, kirjat ja ruuanlaitto ovat lähellä sydäntäni. :)

Lisa Holopainen

Moikkulis! Olen toisen vuoden opiskelija, jolla löytyy opintopisteitä takataskusta jo kolmannenkin vuoden edestä. Syntyjäni olen paljasjalkainen savolainen mutta opintojeni aikana Jyväskylästä on tullut minulle rakas uusi kotikaupunki. Sydämeni saavat sykkimään hieman kovempaa järjestötoiminnan lisäksi musiikki, urheilu, luonto ja matkustelu. Ennen yliopistouraani opiskelin kansanopistolla Korpilahdella, josta sain ensimmäiset kosketukseni järjestötoimintaan. Siitä lähtien arkeani onkin ollut vauhdittamassa pesti jos toinenkin. Tätä nykyä vaikutan paitsi Stimuluksen puheenjohtajana myös Keski-Suomen psykologiyhdistyksen johtokunnassa, missä pääsinkin jo fuksivuotenani kosketuksiin työelämän kentän kanssa. Varavaltuutettuna toimiminen tarjoaa minulle luonnollisen jatkumon päästä entistä lähemmäs Psykologiliiton toimintaa ja mahdollisuuden päästä kantamaan oma korteni kekoon. Järjestötoiminnassa minut saavat syttymään uudet kohtaamiset, verkostojen luominen ja jatkuvat kehitysmahdollisuudet niin henkilökohtaisella kuin järjestönkin tasolla. Muun muassa näiden asioiden vuoksi, on kerran aktiivin airoihin hypättyään puikoista hyvin hankala päästää irti ;)

13241605_10207879682804043_9232355_o                                     Vasemmalla Pia, keskellä Kimmo ja oikealla Lisa

Meidän kauttamme olet siis opiskelijana kutsuttu tekemään päätöksiä Psykologiliitossa! Jos sinulla heräsi mielenkiinto liittovaltuustoa, järjestötoimintaa tai ylipäätään elämää kohtaan, niin hienoa! Älä anna tietämättömyyden estää uteliaisuuttasi: vastaamme mielellämme kaikenlaisiin kysymyksiin :)

 

– Kimmo, Pia ja Lisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights